Om du kan se detta beror det på att din webbläsare antingen inte förstår eller tillåter stilmallar. Detta kanske beror på att du kör en webbläsare som enbart visar text? LiljaOnline är designad att fungera med dessa webbläsare. Läs gärna mer på tillgänglighets policy.

Om du vill kunna se allt denna sida har att erbjuda vänligen ladda ner en ny webbläsare såsom Firefox.

Programmering

Uppdaterad 2006-12-02 01:43 av Christoffer Lilja

Eftersom jag ofta programmerar för webben kommer jag ibland över en de intressant kod. Några av dessa kommer jag publicera här, ofta efter att ha testat och skapat koden själv.

AJAX & PHP

Lite överallt på Internet kan man nu läsa om en ny teknik kallad AJAX som står för Asynchronous JavaScript and XML. AJAX huvudsyfte är att byta ut information på en webbsida utan att man någonsin ska behöva ladda om den. Google Maps är ett exempel på detta där bara en liten del av kartan läses in, annars hade det tagit rätt bra tid om man skulle läsa in hela jorklotets kartor...

Efter att ha letat information om hur man själv kan skapa sådana här kod som utbyter information mellan HTML-dokumentet och en PHP-sida kom jag fram till att jag fick skapa en egen kod då jag helt enkelt inte kunde hitta något bra och enkelt exempel. Det enda jag hittade var avancerade ramverk såsom Script.Aculo.Us eller Sajax.

Min kod bör vara enkel att förstå då jag har kommenterat en hel del av koden som jag tycker är viktig. Kom gärna med synpunkter på hur jag kan förbättra den utan att det blir för avancerat. Jag vill fortfarande hålla det enkelt.